Rețete
Turtă dulce umplută cu nuci

Turtă dulce umplută cu nuci

Ingrediente:

250 gr. miere

250 gr. faină

280 gr. nuci

200 gr. unt

4 ouă mai mici

200 gr. gem de caise

2 linguri de rom

1 linguriță anason

1 praf de copt

glazură de rom Mod de Preparare:

Se dizolvă mierea, împreună cu untul, la bain-marie. Se adaugă jumătate din cantitatea de nuci pisate, ouăle, anasonul și se amestecă până se face o spumă. Se adaugă făina, amestecată cu praful de copt, se frământă aluatul, din care jumătate se folosește pentru a tapeta o formă căptușită cu hârtie. Restul de nuci se pisează, se prăjesc, se amestecă cu gemul și cu romul, formând umplutura care se așterne pe blatul din formă. Restul de aluat se întinde peste umplutura și se dă imediat la cuptor, unde se coace la foc potrivit. Se scoate din tavă și după ce s-a răcit, se aplică o glazură de rom. Se taie în felii înguste sau în triunghiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *