Tratamente cu miere
Tratament cu miere naturală pentru acnee

Tratament cu miere naturală pentru acnee

Acneea, cunoscută și sub numele de “coșuri”, este una dintre cele mai frustrante, deprimante și totuși cele mai frecvente probleme ale pielii de astăzi. Dar cum faci asta? Ce o provoacă? Igienă slabă, murdărie, medicamente, ciocolată, mâncare grasă, picantă care provoacă „căldură” în organism sau pur și simplu o dietă greșită? Uită aceste mituri și documentează-te despre acnee și tratamentul acneei.

La debutul pubertății, hormonul testosteron produs atât la bărbați, cât și la femei determină creșterea glandelor uleioase din piele și producerea mai multor uleiuri sau sebum. În același timp, pielea din interiorul porilor crește și se îndepărtează mai repede. Sebumul amestecat cu celulele moarte ale pielii și, uneori, cu bacteriile, formează un dop lipicios care blochează foliculii de păr sau porii. Înfundarea uleiului pe piele determină astfel formarea acneei. Acneea apare frecvent pe față și pe pieptul superior și pe spate. Cel mai proeminent loc în care acneea se manifestă este în zona medială a feței, unde se găsesc de patru până la zece ori mai multe glande uleioase decât în ​​orice altă parte a corpului. Inițial acneea apare doar cu capete albe sau capete negre. Amestecul de ulei întărit și resturi ale pielii poate deveni aliment pentru bacteriile acneice. Odată cu infecția bacteriană, apar pete roșii, umflături de puroi alb sau chisturi. Dacă nu sunt tratate în timp util, acestea se pot transforma în acnee severă, care este roșie, urâtă și dureroasă. Mulți adulți de 30, 40 și chiar dincolo de ei sunt, de asemenea, cunoscuți că au focare de acnee. Factorii care provoacă erupții acneice includ modificări hormonale biologice, emoții intense, stres și lipsa a somnului.

Nu strângeți sau rupeți coșurile. Acest lucru vă provoca cu siguranță mai multe inflamații și leziuni tisulare și cicatrici. Nu frecați sau atingeți pielea de pe fata. Nu purtați bentițe, curele pentru bărbie sau pălării strânse care se freacă de piele și vă provoacă iritații. Păstrați părul de pe frunte și departe de față. Spălați-vă părul în fiecare zi pentru a-l ține departe de uleiul excesiv. Dacă purtați ochelari sau ochelari de soare, curățați-i des, în special bitul care stă pe nas, care tinde să fie una dintre cele mai grase zone ale feței. Schimbați-vă cearșafurile și fețele de pernă cât de des puteți. În timp ce acneea nu este cauzată de igiena precară, o rutină bună poate ajuta la controlul acesteia.

Remediul tradițional cu miere naturală este excelent pentru tratarea pielii grase cu predispoziție a acneei. Are umectanți naturali care vă ajută să vă păstrați umezeala în piele. Mierea naturală hrănește pielea cu nutrienții săi naturali și joacă un rol în uciderea bacteriilor care provoacă acnee. După ce v-ați curățat temeinic pielea, puteți aplica miere pe zona afectată. Păstrați-l aproximativ 20 până la 30 de minute și apoi clătiți-l. Unii oameni sfătuiesc, de asemenea, să amestecați două linguri de miere de Manuka pentru a scăpa de coșurile existente înainte de a putea provoca cicatrici acneice. Aplicați pasta si o pastă scorțișoară cu miere naturală că o mască pentru față și lăsăți-o timp de 1 oră înainte de a o spăla cu apă caldă. Repetați acest tratament pentru acnee timp de două săptămâni.

În afară de pudra de scorțișoară, polenul de albine (sub formă de pulbere) a fost, de asemenea, identificat și raportat că un ingredient eficient în măștile faciale pentru tratarea acneei. În cazurile de acnee severă, luați în considerare întotdeauna să consultați un dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *