Despre noi
Ce este Mierea Naturală

Ce este Mierea Naturală

De ce este specială Mierea Naturală?

Mierea naturală este cel mai original lichid dulce pe care îl produc albinele din nectarul concentrat al florilor. Colectat direct de la extractorul de miere; este miere total neîncălzită, nepasteurizată, neprelucrată. Pur înseamnă neamestecat sau alterata cu nicio altă substanță sau material. Prin urmare, mierea naturală nu are nimic adăugat și e exact ce iese din faguri când sunt aduși la centrifugă.

Un aliment alcalin, mierea naturală conține ingrediente similare celor găsite în fructe, care devin alcaline în sistemul digestiv. Nu fermentează în stomac și poate fi folosită pentru a contracara indigestia. Când este amestecată cu sucuri de ghimbir și lămâie, ameliorează eficient greața și furnizează un plus de energie.

Mierea naturală vs mierea obișnuită – Majoritatea mierii din supermarket nu este naturală

O mulțime de sortimente de  miere găsită în supermarket nu este miere naturală, ci miere obișnuită „comercială”, dintre care marea majoritate a lor au fost pasteurizate (încălzite la 70 grade Celsius sau mai mult, urmate de răcire rapidă) pentru filtrare și îmbuteliere ușoară, astfel încât să pară mai curată și mai limpede, mai atrăgătoare la raft și mai ușor de manipulat și de ambalat.

Pasteurizarea ca procedeu, ucide orice urmă de celulă de drojdie din miere și previne fermentarea, ceea ce reprezintă un avantaj pentru depozitarea mierii cu conținut ridicat de umiditate pe o perioadă lungă de timp, în special pe vreme caldă.

În timp ce fermentația nu prezintă un pericol pentru sănătate (hidromelul este miere fermentată), afectează însă gustul mierii. Încălzirea încetinește, de asemenea, viteza de cristalizare a mierii lichide. Dezavantajul, atunci când mierea este încălzită, aromele sale delicate, drojdia și enzimele care sunt responsabile pentru activarea vitaminelor și mineralelor din sistemul corpului sunt partial (sau chiar totalmente) distruse.

Mierea Naturală se cristalizează în timp.

De obicei, mierea naturală nefiltrată poate fi achiziționată doar  direct de la o stupină.

Caracterizată de cristale fine, pare mai tulbure și conține particule și pete făcute din cauza polenului de albine, bucăți de fagure sau chiar propolis.

Beneficiile pentru sănătate atunci când luăm miere  nefiltrată includ un nivel ridicat de enzime vii, un nivel mai ridicat de energie, o digestie mai bună și un nivel ridicat de antioxidanți. Mierea naturală nepasteurizată se va granula și cristaliza până la o consistență groasă după câteva luni. De obicei este preferat ca unt pe pâine, sau dizolvat în cafea sau ceai.

Cu toate acestea, întrucât majoritatea consumatorilor sunt atrași în mod natural de cumpărarea și consumul de miere limpede și curată, mierea nefiltrată care pare tulbure și neatrăgătoare, nu este disponibilă comercial în majoritatea rafturilor supermarketurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *