Recomandări
Balsam pentru ten cu miere naturală

Balsam pentru ten cu miere naturală

Nu fără motiv i se spune nectarul zeilor. Este delicioasă, iar efectele sale asupra sănătății organismului sunt remarcabile. Folosită pe scară largă îndeosebi în alimentație, mierea reprezintă un remediu natural excelent în multe afecțiuni. Grație compoziției sale complexe, mierea naturală dispune de nenumărate însușiri terapeutice ce fac din ea un ingredient de neprețuit și atunci când ne referim la frumusețea și îngrijirea tenului.

O regăsim așadar ca ingredient principal în multe din cremele, măștile, gelurile și loțiunile destinate hidratării și hrănirii pielii. Conține nu numai glucoza, acetilcolină, fermenți, acizi organici, substanțe hormonale, antibiotice ci și săruri minerale și vitamine precum B1, B2, B5, B3.

Pentru un efect de curățare și regenerare a pielii tenului uscat, puteți apela la o mască cu miere obținută prin amestecul unei linguri de suc de castraveți cu două lingurițe, cu un vârf de cuțit de pudră de argilă albă sau verde. După ce a fost bine omogenizată, se întinde pe întreaga suprafață a tenului, lăsându-se să acționeze timp de jumătate de oră. Folosită tot sub formă de mască destinată hidratării tenului gras, mierea mai poate fi amestecată cu albus de ou, drojdie de bere sau zeamă de lămâie.

Pentru un efect de curățare și regenerare a pielii tenului uscat, puteți apela la o mască cu miere obținută prin amestecul unei linguri de suc de castraveți cu două lingurițe, cu un vârf de cuțit de pudră de argilă albă sau verde.

Iată câteva dintre opțiuni, dar există multe altele!

Curcumă: pentru inflamație și acnee

Scorțișoară: antiinflamator și antibacterian

Suc de lămâie: pentru pete întunecate, cicatrici și exfoliere

Ulei de cocos, iaurt sau avocado: hidratant

Bicarbonat de sodiu: ajută la acnee, puncte negre, pigmentare și pori înfundați

Ovăz: exfoliant

Nucșoară: pentru impurități și celule moarte ale pielii

După ce a fost bine omogenizată, se întinde pe întreaga suprafață a tenului, lăsându-se să acționeze timp de jumătate de oră. Folosită tot sub formă de mască destinată hidratării tenului gras, mierea mai poate fi amestecată cu albus de ou, drojdie de bere sau zeamă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *