Rețete
Nuga de nuci cu miere

Nuga de nuci cu miere

Ingrediente:

-5 albușuri,

-400 gr. de zahăr,

-300 gr. de nucă,

-300 gr. de miere,

-20 ml zeamă de lămâie,

-1 pachetel cu zahăr vanilat,

– un pachet cu foi de aluat

Se curăță nucile și se pun pentru 10 minute într-o tavă în cuptorul fierbinte, dar fără foc.

Se amestecă de 2-3 ori și, când sunt fierbinți, se freacă miezul de nucă între palme, pentru că acesta să se curețe de cojile uscate. Într-un vas smălțuit, se pun albușurile bătute spuma tare, adăugănd zahărul și zeama de lămâie (toate odată). Se continuă să se bată amestecul cu telul, păstrând vasul pe plită fierbinte, pe flacăra mică, peste care s-a pus o placă metalică. Când spuma se ține în tel, fără să mai cadă, este gata. Între timp, se pune pe foc mic mierea să se încălzească și se toarnă peste albuș, dar se bate tare amestecul cu telul 10 minute.

Compoziția se umflă că o spumă moale, pentru că mierea subțiază albușul, ce se vă întinde că o coardă. Când spuma își păstrează forma, se ia vasul de pe foc și se pune zahărul vanilat și nucile. Compoziția se întinde în strat de 2 cm, cât este caldă, pe foi, deasupra se pune o alta foaie și se presară ușor cu palma.

După 2-3 ore, se taie alviță în romburi sau în pătrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *